Skip to content

Nieuw: Heftruckonderwijs op Praktijkschool Helmond

Nieuw: Heftruckonderwijs op Praktijkschool Helmond

Zoeken

Drie medewerkers van de Praktijkschool Helmond en twee medewerkers van het ROC ter AA hebben de afgelopen maanden een cursus gedaan waarmee ze vanaf nu heftruckonderwijs mogen geven aan hun leerlingen. Donderdag 31 januari kregen ze hun diploma, na de laatste training. Na deze dag mag de school uit naam van Logistiek Training Centrum Helmond leerlingen gaan certificeren, die daarmee een betere positie gaan krijgen op de arbeidsmarkt. Aan logistiek werk is veel behoefte, in de magazijnen van onze regio.

De basis van drie machines
Leerlingen leren straks drie machines te gebruiken: de heftruck, de elektrische stapelaar en de elektrische pallet truck (EPT). Onderwijsmanager Joost Jacobs: “Het is voor onze leerlingen ongelofelijk belangrijk om nu al dit soort vaardigheden te leren en met een dergelijk certificaat worden de kansen van de leerlingen op de arbeidsmarkt vergroot’’. De training met de Elektrische stapelaar vindt plaats op de Praktijkschool. Voor de training met de heftruck zoeken de scholen de samenwerking met de gemeente en bedrijven. Zo geeft Senzer, waar ook de docenten getraind zijn, de mogelijkheid om ook leerlingen te trainen.

Over Praktijkschool Helmond
De Praktijkschool Helmond is een school voor voortgezet onderwijs, voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 19 jaar. De jongeren op onze school zijn aangewezen op een speciale benadering, waarbij extra begeleiding centraal staat. Jacobs: “Onze school biedt aan deze jongeren gerichte mogelijkheden om te groeien op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Het doel van onze school is de leerlingen voorbereiden op het zo zelfstandig mogelijk functioneren in de samenleving. Ons streven is om voor iedere leerling een passende plek te vinden bij het verlaten van onze school. De mogelijkheden van de leerling staan daarbij centraal. Dat we nu heftruckonderwijs kunnen aanbieden, past precies binnen dat streven.”

Info

Delen!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.