Skip to content

Samen Leren met Helmond Sport

Samen Leren met Helmond Sport

Zoeken

Hoe vinden jongeren hun eigen antwoorden op thema’s zoals discriminatie en integratie? Hoe ga je om met groepsdruk en fake-news? Hoe ga je een gesprek aan met iemand die anders denkt dan jij? En hoe maak je keuzes voor je eigen toekomst?

Bijzonder: alle mentoruren van de eerste klas vinden plaats in het stadion van Helmond Sport. We fietsen er samen naartoe.

Het programma ‘Samen Leren met Helmond Sport’ is een mooie verbinding tussen onderwijs, welzijn en sport, met een afwisselend programma rond thema’s als weerbaarheid, mediawijsheid, keuzes maken en wereldwijs.

In een andere setting
Door de bijzondere omgeving van Samen Leren met Helmond Sport wordt de juiste sfeer gecreëerd om aan al deze belangrijke onderwerpen te werken. Zo worden de leerlingen even uit hun dagelijkse omgeving gehaald en krijgen ze letterlijk alle rust en ruimte om zich te ontplooien. De mentor en leerlingen worden hierbij ondersteund door studenten in opleiding en professionals uit het onderwijs, welzijn en sport. Het geeft een (nieuwe) krachtige invulling aan de begeleiding van leerlingen. Opdrachten en activiteiten worden doelgericht ingezet, gericht op (toekomstige) verbetering van leerprestaties en participatie in de samenleving.

Bijzondere activiteiten
Ontroering, bewondering, eyeopeners. Gedurende het hele schooljaar hebben we bij Samen Leren met Helmond Sport bijzondere gastsprekers voor de groep staan. Denk aan:

  • Jongeren met een bijzonder verleden (denk aan alcoholmisbruik, gokverslaving, problemen in het gezin) vertellen over keuzes en veerkracht;
  • Een tiener uit Syrië vertelt over zijn vlucht naar Nederland, de situatie in zijn vaderland en het leven hier;
  • De vader van een overleden zoon doet zijn verhaal: de jongen gebruikte zijn telefoon op de fiets en werd door een auto geschept;
  • Twee vrouwen uit de gevangenis vertellen over foute keuzes maar ook over vooroordelen;
  • Medewerkers van de bank komen vertellen over sparen en goed omgaan met geld;
  • Met elkaar hebben we kerstbomen versierd bij eenzame ouderen: veel warmte tijdens koude winterdagen;
  • Stichting HALT komt vertellen over thema’s als cyberpesten, naaktfoto’s delen en ander grensoverschrijdend gedrag.

Wij roepen: je gunt iedere brugklasser een programma als dat van Samen Leren met Helmond Sport!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.