Skip to content

Onderwijs

Onderwijs

Zoeken

De organisatie van ons onderwijs

Het doel van onze school is om jou voor te bereiden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Ons streven is om voor jou een passende plek te vinden bij het verlaten van onze school. Uiteraard kijken wij naar de mogelijkheden voor jou als persoon.

Om ons doel te bereiken doorloop je 3 fases.

Oriënterende fase

In klas 1 krijg je de ruimte om je plek te ontdekken binnen het voortgezet onderwijs. Je krijgt theorie- en praktijklessen en je leert te ontdekken waar je eigen talenten liggen. Waar ben jij goed in en hoe kunnen we daar op verdergaan?

 

In klas 2 krijg je de ruimte om te werken aan het verbeteren van je eigen talenten. We gaan ook op onderzoek uit naar de mogelijkheden die je hebt na je tijd op de praktijkschool, maar dan buiten school. Zo gaan we bijvoorbeeld op bezoek bij bedrijven om zelf te onderzoeken wat je moet kunnen en kennen om stage te gaan lopen en om later te gaan werken.

Specialisatiefase

In klas 3 gaan we steeds meer werken in de richting wat je graag wilt en waar je goed in bent. Daar gaan we zowel in de theorie als in de praktijklessen mee aan de slag. We gaan je leren om een goede werknemer te worden en bereiden je voor op het stagelopen.

In klas 4 blijven we werken aan de theorie en de praktijk en zetten we de training om een goede werknemer te worden voort. We gaan ook kijken of we in de richting waar je graag wilt gaan werken in de toekomst, een opleiding kunnen verzorgen waarvoor je een certificaat kunt behalen. In klas 4 onderzoeken we ook of er al een kleine start met een stage gemaakt kan worden buiten school.

Plaatsingsfase

Klas 5: heeft nog theorielessen, maar ook les in burgerschap en zelfredzaamheid. Je gaat 3 dagen stagelopen en we bekijken of je misschien voorbereid kan worden op het entreeonderwijs niveau 1, dat wij ook op school geven.

Entree: Misschien lukt het je om een entree-diploma te behalen, dan kan dat ook bij ons op school. Je kunt bij ons het entreeonderwijs volgen. Dit doen we samen met het ROC.

Klas 6: Wil je liever gaan werken, dan proberen we via stages een baan voor je te vinden.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.