Skip to content

Onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar op stage

Onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar op stage

Zoeken

Onderwijs en bedrijfsleven werken samen om talent te laten bloeien en techniek, technologie en innovatie in onze regio te versterken. Voor de zomervakantie is er veel geïnvesteerd in duurzame verbindingen; dit schooljaar gaan we daarmee door. Vandaag kwamen we samen in de raadszaal.

Maakbedrijven uit Helmond en omgeving hebben nog niet zo lang geleden Stichting Hightech Helmond – de Peel opgericht. Doel: het interesseren van nieuwe doelgroepen voor techniek en daarmee voldoende aanwas genereren voor de technische sector in de Peelregio. Voorzitter Arjen Vos: “We hebben deze jonge mensen hard nodig, juist in deze regio. Nu kunnen wij ondernemers wel van alles vinden van de scholen in onze regio, maar waar zijn onze oordelen op gebaseerd? Daarom besloten we om allemaal ergens stage te gaan lopen. Ik koos voor de Praktijkschool Helmond. Ik raakte direct heel enthousiast van deze spontane leerlingen en hun mogelijkheden. We kwamen direct tot concrete plannen die ervoor gaan zorgen dat de jongeren meer gaan zien van de praktijk.” Joseline Jacobs is teamleider Techniek op het Vakcollege Helmond. “Andersom zijn wij ook gaan kijken binnen het bedrijfsleven. Ik werd gekoppeld aan Pim van de Mortel, van MCM in Liessel. Belangrijkste observatie: we zitten met ons gedachtegoed op één lijn. Competenties staan voor ons voorop. Je moet de passie van leerlingen vinden, dan komen drive en motivatie om te leren vanzelf.”

Op woensdagmiddag 31 oktober kwamen alle koppels bijeen in de Helmonds raadszaal. Vertegenwoordigers van het Vakcollege Helmond, het Dr.-Knippenbergcollege en de Praktijkschool Helmond vertelden vol enthousiasme over de wederzijdse ervaringen. Na het pitchen van de bevindingen werden er afspraken gemaakt over verbeteringen van de doorlopende leerlijn naar het beroepenveld. Wordt vervolgd!

 

Info

Delen!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.