Skip to content

Jouw eerste jaar

Jouw eerste jaar

Zoeken

Als je naar de middelbare school gaat, verandert er veel. De school is vaak verder fietsen dan de basisschool. Er zitten meer kinderen op de middelbare school dan op de basisschool. Je moet vroeger opstaan. Je bent weer de jongste van de school. Je komt in de klas met nieuwe leerlingen. Je krijgt veel nieuwe vakken van verschillende leraren. Je wisselt elk lesuur van klaslokaal. Kortom, veel verandering!

Je leert de school snel goed kennen en eigenlijk gebeurt dat al vóór jouw eerste schooljaar. Meer daarover op deze pagina’s:

Om je te laten wennen aan veranderingen kun je voor de zomervakantie al kennismaken met je nieuwe klasgenoten en je mentor (klassenleraar), tijdens de kennismakingsmiddag.

In de eerste schoolweek is er een apart introductieprogramma waarbij je kennis maakt met de school, het gebouw, hoe om te gaan met het rooster en krijg je ook al de eerste lessen. Wij vinden het in het eerste jaar heel belangrijk dat je je goed voelt op school. Daarbij word je begeleid door je mentor.

Hieronder kun je zien welke vakken je krijgt op de Praktijkschool.

 

Vak     Basis        Beroeps
Nederlands x x
Rekenen x x
Engels x x
Wereldoriëntatie x x
Mentoruur x x
ICT x x
Lifestyle x x
Gym x x
Koken x x
Verzorging x x
Algemene Techniek x x
C.V. Creatieve vorming x x
Burgerschap x x
Loopbaan Oriëntatie x  x
Begeleiding x x
VCA (keuzemiddag)                x
Arbeidstraining  x
Stage  x

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.