Skip to content

Onthulling muurschildering Nidal Abd Alhadi

Onthulling muurschildering Nidal Abd Alhadi

Zoeken

Een relatief onbekende parel in Helmond: het restaurant van Praktijkschool Helmond. Heel Helmond-Oost geniet hier van lunches die bereid en geserveerd worden door leerlingen van deze school. Reserveren is raadzaam: twee keer per week is het restaurant open en het is altijd gezellig druk. En toen kwam corona. Goed nieuws: na twee jaar gaat het restaurant na de carnavalsvakantie eindelijk weer open. En om dat te vieren, is er een prachtige nieuwe muurschildering van wel 15 meter. Gemaakt door leerlingen en de Syrische kunstenaar Nidal Abd Alhadi.

Marco Corstiaans is docent op de Praktijkschool. “Het restaurant heeft echt een functie in de wijk. We zien bewoners genieten, met name de ouderen weten ons goed te vinden. Voor hen zijn we een soort ontmoetingsplaats en we verwennen ze graag. Andersom is het voor onze leerlingen erg goed om zich in de praktijk te ontwikkelen. Hoe bereid je een heerlijke lunch van drie gangen? Hoe serveer je? Hoe ga je om met gasten? Het is dus om meerdere redenen belangrijk dat we weer open gaan.”

Muurschildering
Het restaurant is flink aangepakt tijdens de gedwongen sluiting. Het is ontzettend mooi geworden, mede dankzij een prachtige muurschildering die op 6 februari 2022 wordt onthuld. De Syrische kunstenaar Nidal Abd Alhadi heeft prachtig werk verricht, samen met de leerlingen. We zien een Nederlands landschap van wel vijftien meter lang, met bloemenvelden en molens. Uit alle jaarlagen hebben scholieren de schilder geholpen bij het tekenen en schilderen. Cultuurcoördinator Adrian Grootenboer: “Nidal woont ruim vijf jaar in Nederland. Op zijn eigen verzoek heeft hij ons geholpen met de verfraaiing van het restaurant. Die betrokkenheid waarderen we natuurlijk enorm.”

Restaurant op De Braak
Over twee jaar verhuist Praktijkschool Helmond naar Campus De Braak, waar het deel uit gaat maken van de multifunctionele sportaccommodatie. Ook hier krijgt de school een prachtig restaurant. Met een multifunctioneel tintje: zo gaat straks ook Helmond Sport gebruikmaken van de ruimte. De sky is the limit als het gaat om samenwerken op deze plek. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld ook iets lekkers bereiden voor gasten van de straks hier aanwezige fysiotherapeut. Of er op De Braak ook een prachtige muurschildering komt? “Wie weet wil Nidal ons dan wel weer helpen”, glimlacht Marco.


De muurschildering bewonderen? Het restaurant is vanaf 8 maart weer geopend op dinsdag- en donderdagmiddag. Reserveer via 06-82762610. Bezoekers krijgen een driegangenmenu voorgeschoteld, er zijn diverse keuzes mogelijk. Een menu kost 9 euro. De ingang is niet de hoofdingang van de school; het restaurant is te betreden vanaf de Straakvense Bosdijk.

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.