Skip to content

Vertrek rector Paul Metzemaekers

Vertrek rector Paul Metzemaekers

Zoeken

Rector Paul Metzemaekers beëindigt nog dit kalenderjaar zijn werkzaamheden voor OMO Scholengroep Helmond. Om continuïteit te waarborgen en om ruimte te bieden om naar opvolging om te zien, blijft hij aan tot aan de herfstvakantie in oktober 2022.

Paul Metzemaekers (65) startte in Helmond op 1 augustus 2019. De jaren onder zijn leiding stonden onder meer in het teken van het voortdurend anticiperen op de pandemie en op meer structuur in de organisatie, met bijvoorbeeld een eigen directeur voor iedere deelschool. Het Dr. Knippenbergcollege betrok een nieuwe school op Campus De Braak, Praktijkschool Helmond treft voorbereidingen daartoe. Vakcollege Helmond heeft in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt in kwaliteit, rust, structuur en welbevinden. Daarnaast stond hij ten slotte aan de wieg van het schoolplan 2022-2026, met ambities als een waarderend perspectief, aansprekende werkvormen en een toetsbeleid dat past bij deze tijd, met meer ruimte voor omzien naar elkaar en met een groei van verbindingen binnen de geledingen en in de naaste omgeving: ‘Je leeft niet alleen en je gaat ook niet naar school om alleen het beste voor jezelf te ontvangen en het beste uit jezelf te halen. Wij streven ook naar het beste voor elkaar.’

Dankbaar
“Aan mijn besluit liggen persoonlijke afwegingen ten grondslag. Ik vond het beslist niet makkelijk deze keuze te maken, temeer omdat OMO Scholengroep Helmond een bijzonder fijne plek is om te werken. Ik ben 17 jaar rector geweest bij Ons Middelbaar Onderwijs en heb genoten van een mooie, dynamische tijd met een interessante diversiteit aan scholen, medewerkers en leerlingen. Ik kijk in dankbaarheid terug en vol verwachting vooruit.”

Een leven lang onderwijs
Paul Metzemaekers startte zijn onderwijsloopbaan in 1982 als docent Frans en docent economie op scholen in Cuijk, Venlo, Curaçao, Den Bosch en Grave. In 1996 werd hij adjunct sectordirecteur Tweede Fase van de vestiging Grave van het Merletcollege, later was hij directeur van Scholengroep Over- en Midden Betuwe, locatie Bemmel, rector van het Maaslandcollege in Oss en rector van het Merletcollege in Cuijk, Grave en Mill.

foto: bij de sleuteloverdracht van het nieuwe Dr. Knippenbergcollege, april 2021

Info

Delen!

Misschien ook leuk!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.