Skip to content

Cyan Maas (17) in de race voor Praktijkwerkstukprijs

Cyan Maas (17) in de race voor Praktijkwerkstukprijs

Zoeken

Het personeel van Praktijkschool Helmond en alle leerlingen van fase 5 zijn trots op Cyan Maas (17), die donderdagmiddag de felbegeerde Praktijkwerkstukprijs kan winnen in Tilburg. Een jury boog zich over enorm veel inzendingen uit de hele provincie en het werk van Cyan hoort bij de beste van vijf van dit schooljaar. Naast de eer wacht er een vette geldprijs.

De leerlingen van fase 5 hebben hard gewerkt in de lessen van cultuurdocent Marlon Tielemans. Niet alleen aan hun eigen werkstuk, er is ook veel samengewerkt. Hoe kun je klasgenoten adviseren en stimuleren? “Ik was zo trots, dat ik maar liefst acht werkstukken heb ingestuurd”, vertelt leraar Marlon. “Het werk van Cyan werd kennelijk ook door de professionals van de jury gewaardeerd. Ik heb de leerlingen laten nadenken over de combinatie hobby en kunst. Iemand maakte een hangplek op schaal na, de metalen driedimensionale muzieksleutel is ook prachtig. Cyan schrijft al jaren gedichten. Wat zwaarmoedig, maar vaak wel met een kwinkslag. Het is erg knap hoe deze leerlingen heel open durven te zijn over hun gevoelens. Hoe diepzinnig ze soms zijn en emoties op heel volwassen wijze kunnen verwoorden.”

Mooie prijzen
Cyan bundelde de gedichten in een leuk vormgegeven boek, met de nodige hulp van klasgenoot Lisa van Dalen. Die laatste gaat de prijsuitreiking bijwonen met haar moeder, mentor Diety van der Heijden en Marlon Tielemans. “Cyan kan er om gezondheidsredenen helaas niet bij zijn”, zegt Lisa. “Ik ben niet zo zenuwachtig voor donderdagmiddag. Ik laat het wel op me afkomen. Als de winnaar bekend is, ga ik meteen Cyan bellen. We kunnen duizend euro winnen! Wat we ermee gaan doen weet ik nog niet. Hoe dan ook gaan we ijsjes uitdelen in de klas.” Voor de nummers 2 en 3 is er 500 euro beschikbaar, de nummers 4 en 5 gaan met 200 euro naar huis. Met dat ijsje gaat het dus wel goedkomen.

Info

Delen!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.