Skip to content

Onze school en het coronavirus

Onze school en het coronavirus

Zoeken

Leren op afstand
Samenwerken en leren via de omgeving van Office 365: hier informatie over het inloggen.

Meekijken op afstand
Bij vragen van leerlingen, ouders en personeel kunnen we met u meekijken op afstand. We vragen u dan om Teamviewer op te starten, maar dat zit aardig verstopt op de website van Teamvier. Daarom ook even hier de link: klik hier voor Teamviewer-quicksupport. Een applicatie opent; deze hoeft niet te worden gedownload.


 

Het nieuws

Op deze pagina informeren wij u over de maatregelen die we nemen als het gaat om het coronavirus. Informatie kan dagelijks aangevuld of gewijzigd worden; wij volgen iedere dag de richtlijnen van het RIVM.

Update 28-05-2020

Download hier het draaiboek voor de opstart van onze school vanaf dinsdag 2 juni. We gaan weer leerlingen ontvangen!

 

Update 29-04-2020

Vanaf woensdag 6 mei worden door de mentoren weer opdrachten online gezet; vanaf die dag nemen de mentoren weer contact met de leerlingen op. Dinsdag 5 mei was al een vrije dag (Bevrijdingsdag), ook op maandag 4 mei zijn de leerlingen nog vrij.

Update 22-04-2020

Uiteraard hebben we gisterenavond kennisgenomen van de persconferentie van het kabinet; de verlenging en in enkele gevallen versoepeling van maatregelen om langzaam terug te keren naar een samenleving zoals we die gewend zijn. Ook het onderwijs kwam uitvoerig aan bod.

Voor het einde van deze meivakantie berichten wij u over hoe wij het onderwijs in de maand mei gaan invullen op onze school. Ook blijven wij achter de schermen met elkaar in gesprek over de overgang van onze leerlingen; daarover heeft u al een en ander gelezen in onze brieven en wij blijven hierover communiceren. We komen erop terug tegen het einde van volgende week.

Het ziet ernaar uit dat scholen voor voortgezet onderwijs vanaf 1 juni op een verantwoorde wijze weer kunnen starten met een (aangepast) programma op school. Wij gaan de komende weken onderzoeken hoe het staartje van dit schooljaar er concreet uit kan gaan zien.

Vooruitlopend daarop, willen we u nu vooral een goede meivakantie wensen.

 

Update 01-04-2020

Vandaag is er een nieuwe brief voor ouders geschreven.
Daarbij hebben we als bijlage ook Tips voor thuisonderwijs.

Voor vragen blijven we goed bereikbaar. Margot Verhees is bereikbaar op 06-41942646.

Update 17-03-2020
Morgen, woensdag 18-03-2020, is de laatste kans om je spullen op te halen op onze school. Het gaat om boeken en het leeghalen van de locker. Dit kan op onderstaande tijden.

Van 9.00 uur tot 10.00 uur:
Klas 1a in lokaal 1.05
Klas 1b in lokaal 1.06
Klas 1/2 in lokaal 1.04
Entree in lokaal 1.32

Van 10.00 uur tot 11.00 uur
Klas 2a in lokaal 1.07
Klas 2b in lokaal 1.07
Klas 3a in lokaal 0.09
Klas 3b in lokaal 0.11

Van 11.00 uur tot 12.00 uur
Klas 4a in lokaal 1.05
Klas 4b in lokaal 1.05

Van 12.00 uur tot 13.00 uur
Klas 5a in lokaal 1.05
Klas 5/5v in lokaal 1.34
Preportaal in lokaal 1.04 (lokaal bij kantoor meneer Frank)

Wij zijn op vier scholen aan het werk voor onze leerlingen: onderwijs op afstand! We bekijken alle mogelijkheden: chatten met de docent, samenwerken in documenten, video’s bekijken met uitleg, een digitaal mentoruur en (examen)oefenstof via e-mail. Iedereen krijgt zo snel mogelijk meer informatie. We maken er samen het beste van!

Leren op Afstand

Update 16-03-2020

  • Vandaag is deze brief geschreven voor alle ouders.
  • Hier lezen leerlingen/ouders precies hoe ze kunnen werken en mailen in Office 365.

Update 15-03-2020, 18:30 uur: onderstaand bericht is zojuist verstuurd naar alle ouder(s)/verzorger(s):

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

u heeft uiteraard het nieuws gevolgd. Onze regering heeft vandaag in een nieuwe persconferentie medegedeeld dat de scholen in het hele land dicht zijn tot en met maandag 6 april. Dit betekent dat alle lessen, stages en toetsen vanaf morgen komen te vervallen. Welkom zijn kinderen van ouders in cruciale sectoren, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of bij hulpdiensten.

Wij zetten morgen, maandag 16 maart, ons beraad van de directie en ons crisisteam voort. In de loop van de dag ontvangt u van ons een nieuwe e-mail. We informeren u dan over hoe wij ons onderwijs de komende weken zo goed mogelijk op afstand onderhouden, met daarbij een prioriteit voor onze examenkandidaten.

Wij benadrukken dat onze deuren vanaf 08:30 uur openstaan voor leerlingen met ouders in cruciale beroepen. 

>> Speciaal voor de Praktijkschool is er een telefoonnummer voor als u vragen heeft.
Margot Verhees is bereikbaar op 06-41942646.

Update 15-03-2020: het kabinet heeft vandaag een spoedberaad met het RIVM en de Federatie van Medisch Specialisten (FMS); daarnaast spreekt het kabinet met onderwijsorganisaties. Na de overleggen komen we vandaag (zondag) nog met meer informatie over de mogelijke aanscherping van eerder genomen maatregelen.

In deze brief informeren wij u over de maatregelen die we op onze scholen nemen als het gaat om het coronavirus. Informatie kan dagelijks wijzigen; wij volgen iedere dag de richtlijnen van het RIVM. Op onze website plaatsen we iedere dag updates. Wanneer er iets verandert aan de situatie, hoort u direct van ons.

Gezondheid
Op 6 maart heeft het RIVM geadviseerd om bij verkoudheid, hoesten of koorts thuis te blijven. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Wij vragen leerlingen dringend om bij koorts, grieperigheid, verkoudheid en/of hoesten thuis te blijven. Bij twijfel neemt de school contact met ouders op om te overleggen. Twijfelt u? Wij kunnen u helaas niet adviseren: u maakt zelf de keuze.

Ons programma
We hebben een reguliere lesweek. Voor onbepaalde tijd schrappen we al onze overige activiteiten of de activiteiten worden verplaatst naar een later moment. Leerlingen die niet op school zijn, kunnen mailtjes en opdrachten ontvangen van hun docent/mentor.
Hiervoor loggen ze in op office365 (portal.office365.com) met hun schoolgegevens.

Leerlingnummer@leerling.praktijkschoolhelmond.nl
Wachtwoord: eigen wachtwoord waar ze ook op school mee inloggen.

Leerlingen die stage lopen, houden voor de stagedagen de afspraken van het bedrijf aan. De dagen dat de leerlingen op school zijn, houden ze de afspraken van school aan.

Crisisteam
Er is binnen OMO Scholengroep Helmond een crisisteam gevormd dat uitvoerig de impact besproken heeft; het team blijft elkaar de komende tijd veelvuldig zien. Prioriteiten: het virus niet verder verspreiden en het onderwijs zo goed mogelijk door laten gaan.

Vragen?
Heeft u vragen? Stel ze gerust. De contactgegevens staan op onze website.

Meer weten
Aanvullend op deze berichtgeving willen wij graag verwijzen naar deze pagina van Vereniging OMO, waar onze school deel van uitmaakt.

Info

Delen!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.